Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

UITAM PREA REPEDE de OCTAV DESSILA (1945)UITAM PREA REPEDE de OCTAV DESSILA (1945)
Move your mouse over image or click to enlarge

» UITAM PREA REPEDE de OCTAV DESSILA (1945)


90,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 90 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 90 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 1,80 Lei.


UITAM PREA REPEDE

 

 

 

Autor(i): Octav Dessila

Editura: Cartea Romaneasca

Anul apariţiei: 1945

Pagini: 296 (13 x 19 cm)

Preţ: 90 Lei

 

DESCRIERE:

UITAM PREA REPEDE de OCTAV DESSILA

DIN CICLUL “IUBIM”

    Octav Dessila mi se pare că seamănă puţin cu Ionel Teodoreanu în folosirea metaforelor. Îmi place felul în care evocă Iaşiul vechi boieresc, e o perioadă în care mi-ar fi plăcut să trăiesc. Descrie atât de frumos bogăţiile oraşului, ale împrejurimilor, încât, deşi nu sunt băutoare de felul meu, mai că îmi vine să savurez un pahar de vin parfumat cu miros de vremuri demult apuse.

 

        O poveste de dragoste foarte frumoasă între profesorul universitar şi scriitorul de mare succes Neculai (Culai) Brateş şi eleva de liceu Dana Boian, fiica unora dintre ultimii boieri de viţă veche din Moldova. O iubire care nu ţine cont de diferenţa de vârstă de peste douăzeci de ani dintre ei. Dana, odată îndrăgostită, face tot posibilul pentru a-l convinge de acest lucru şi pe Frere Culai, musafirul permanent al familiei. Acesta, deşi simte acelaşi  lucru ca fata, nu poate trăda încrederea familiei Boian, prietenii săi de o viaţă. Însă este acceptat cu drag de familie şi cei doi se căsătoresc. 

        După căsătorie se mută la Bucureşti. Aici are loc o schimbare a Danei, care după plecarea din "dulcele târg al Iesilor",  începe să fie cochetă, să iasă mai mult în oraş, îi impune soţului  anumite reguli de conduită şi de vestimentaţie,etc. Mai mult, reia ieşirile cu un fost admirator din Iaşi, Dodo Cudalbu, care îi devine profesor de echitaţie. Plictisită, soţul său petrecând mult timp cu scrierea romanului său, stă tot mai puţin acasă. 

        Plecând de la o petrecere dată în cinstea ei şi a unei prietene cu care câştigase un concurs de echitaţie, întârzie la un pahar la Dodo acasă, fără nici un gând de infidelitate, pur şi simplu din inerţie. În urma unui accident stupid, Dodo dorind să-şi aprindă o ţigară, rochia ei din paiete ia foc, provocându-i arsuri groaznice.  Dodo, în stare de şoc, se sinucide, crezând ca a omorât-o. Dana este salvată de Aniuta Golub, vechea sa prietena din copilarie, mutată la Bucureşti pentru a-şi contiuna studiile, actualmente logodnica lui Dodo. 

        Din cauza arsurilor foarte grave, Dana moare.Culai îşi reface viaţa cu ajutorul Aniutei, pe care cu câţiva  ani înainte o refuzase, fiind îndrăgostit de prietena sa. 

        Un alt personaj important este conul Stejărel Racotă, prietenul lui Culai şi al familiei Boian, un aprig apărător al vechilor tradiţii şi valori moldoveneşti.

         Am scris cam multe detalii, dar mi-a plăcut foarte mult romanul. 

 

Cartea este in stare buna, folosita

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
gradinita Iasi cazare Malini Suceava vidanjare Iasi | servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi Reparatii Congelatoare Ilfov Telefon Emag contact Telefon Raiffeisen Bank Telefon ING BankTelefono Zara Italia Telefono Decathlon Italia Telefono Calzedonia Italia Hormigon impreso Murcia Telefon contact Bringo | telefon contact Hidroelectrica