Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

DUMINECA ORBULUI de CEZAR PETRESCUDUMINECA ORBULUI de CEZAR PETRESCU
Move your mouse over image or click to enlarge

» DUMINECA ORBULUI de CEZAR PETRESCU


120,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 120 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 120 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 2,40 Lei.


DUMINECA ORBULUI

de CEZAR PETRESCU

EDITURA LIBRARIEI “UNIVERSALA” ALCALAY & Co, 19334

384 PAGINI

Dimensiuni : 12x 18 cm

DESCRIERE:

Actiunea romanului "Dumineca Orbului" se petrece de-a lungul unei singure zile, mai precis duminica, 13 mai, 1934. O zi cu ghinion, dupa cum semnaleaza autorul prin personajul Odete, care alege sa se marite la aceasta data: "13, de care fuge o lume intreaga, mi-a devenit acum un talisman. Eu m-am nascut intr-o zi de 13 a lunii. Barbu tot intr-o zi de 13 a altei luni...".

"Romanul Dumineca Orbului are si o istorie a lui, pe care n-o putem schita decat in putine cuvinte. Cand am alcatuit cartea despre Cezar Petrescu, nu ne era cunoscuta. Putin dupa aceea, am avut sub ochi un mare numar de scrisori ale prozatorului, din paginile carora am putut intelege ca la temelia romanului a stat o intamplare traita de Cezar Petrescu insusi…". (Mihai GAFITA, Cezar Petrescu si romanul orasului modern. Cuvant inainte la Cezar Petrescu, Calea Victoriei. Dumineca Orbului, Editura pentru Literatura, Bucuresti, 1967, pp. XX – XXXI)

"Dumineca Orbului" este un roman halucinant, in care un orb "vede" ceea ce le scapa celorlalte personaje… Un roman care demonstreaza ca alegerile facute iti pot schimba pentru totdeauna destinul. Unul dintre acele romane la care vrei sa te reintorci, pentru ca la fiecare lectura il vei descoperi altfel. Si probabil de fiecare data iti vei dori un alt deznodamant…

"Vezi dumneata, eu, dintr-un punct de vedere, din unicul punct de vedere valabil, sunt un om pierdut. Un literator. Un profesionist. Ce poate sa fie mai iremediabil pierdut?… Nu privesc afara, sa nu ma ispiteasca soarele si tot ce e liber si bun…", ii scria Cezar Petrescu lui Panait Istrati.

CARTEA ESTE IN STARE FOARTE BUNA, NEFOLOSITA

PRET: 120 RON

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
gradinita Iasi cazare Malini Suceava vidanjare Iasi | servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi Reparatii Congelatoare Ilfov Telefon Emag contact Telefon Raiffeisen Bank Telefon ING BankTelefono Zara Italia Telefono Decathlon Italia Telefono Calzedonia Italia Hormigon impreso Murcia Telefon contact Bringo | telefon contact Hidroelectrica