Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!



Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

IRIGATII IN CULTURILE HORTICOLE de PETER-L. PASCHOLDIRIGATII IN CULTURILE HORTICOLE de PETER-L. PASCHOLD
Move your mouse over image or click to enlarge

» IRIGATII IN CULTURILE HORTICOLE de PETER-L. PASCHOLD






13,50 Lei





ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 13 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 13 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,26 Lei.


IRIGATII IN CULTURILE HORTICOLE de PETER-L. PASCHOLD

 

 

Pret: 13,50 LEI

 

DESCRIERE:

Irigatii in culturile horticole. Sisteme de irigatii in horticultura. Aprovizionarea cu apa in horticultura - Peter J. Paschold

…apa este componenta de bază a tuturor plantelor, iar aceasta influenţează mărimea finală, creşterea, dezvoltarea, calitatea morfologică precum şi ingredientele şi gustul plantelor. Nimeni nu dispune de apă în mod nelimitat, de aceea această resursă trebuie să fie administrată în mod responsabil.

Schimbarea climatică amplifică această problemă căci, conform prognozelor, precipitaţiile vor creşte tot mai mult pe timpul iernii, iar vara vor scădea din pricina temperaturilor mari.

Restabilirea echilibrului hidrologic negativ astfel rezultat al unei populaţii de plante, se realizează prin irigaţie.

Acest lucru impune nu numai prezenţa resurselor necesare de apă, ci şi a forţei de muncă, a echipamentelor tehnice corespunzătoare precum şi a unei cantităţi considerabile de energie. Ultimele aspecte menţionate implică un factor de cost din ce în ce mai crescut.

Pe de o parte, cantităţile de apă nejustificat de mari ar putea să influenţeze în mod negativ rezultatele culturii, pe de altă parte irigaţia este factorul decisiv în gestionarea calităţii.

De aceea sunt necesare cunoştinţele practice, care deseori lipsesc totuşi. Utilizarea apei într-un mod favorabil mediului înconjurător şi limitarea, pe cât posibil, a transferului de substanţe nutritive în sfera inferioară zonei de rădăcină este o chestiune de asigurare a viitorului horticulturii. Acesta este un aspect important al sustenabilităţii.

Dezvoltarea efectivă a unei populaţii valoroase de plante, în aceeaşi măsură calitativ şi cantitativ, luând în considerare exigenţele ecologice, poate fi garantată numai printr-o administrare obiectivă a apei, sprijinită de o tehnică îmbunătăţită în mod progresiv.

Cea mai importantă condiţie în vederea utilizării eficace a apei, este administrarea acesteia conform necesităţilor plantei. Aici trebuie să se facă o diferenţiere între masa totală optimă a plantei sau acele părţi ale plantei destinate comercializării şi echilibrul economic. Aceste dimensiuni impun diferite strategii ale utilizării apei.

Scopul acestei cărţi este să faciliteze alegerea tehnicii potrivite de irigaţie, respectiv a utilizării acesteia după criterii obiective, pe baza noilor cunoştinţe ştiinţifice şi a experienţei practice.

Totodată, ea oferă cunoştinţe de bază valabile pentru toate sectoarele horticulturii, în vederea utilizării apei intr-un mod favorabil mediului înconjurător.

Cartea include însă şi particularităţile diferitelor ramuri horticole precum şi schimbările deja previzibile cauzate de schimbarea climatică.

Cartea nu include şi informaţii despre investiţii şi timpul necesar de funcţionare la irigarea prin ţevi aspersoare, irigarea prin picurare, instalaţiile de irigare cu aspersoare individuale, maşinile de irigare cu duze sau sistemele de aspersiune liniară şi circulară; pentru acestea s-a elaborat o lucrare separată.


In general, sperăm să putem furniza cititorilor numeroase sugestii pentru o administrare cât mai eficientă a apei…


CUPRINS:

Cuvânt înainte

1. Introducere (PASCHOLD)
1.1. Disponibilitatea apei
1.2 Necesitatea unei irigaţii controlate

2 Consumul de apă şi nevoia de irigaţie
2.1. Legume (PASCHOLD)
2.1.1 Cultura protejată
2 1.2. Suprafaţa de cultivare în aer liber
2.2. Fructe (KRUGER-STEDEN)
2.2.1. Gestionarea apei
2.2.2. Calitatea fructelor
2.3. Cultivarea plantelor ornamentale (ROBER)
2.4. Pepiniera ( BELTZ)

3. Metabolismul apei la plante, în soluri şi substraturi
3.1. Metabolismul apeli la plante (PASCHOLD)
3.2. Metabolismul apelor la solurile naturale (BRUCKNER)
3.3. Regimul apei în substraturi (BRUCKNER )

4. Tehnici de irigare (SOURELL)
4.1. Planificarea instalaţiilor de irigare
4.1.1. Evaluarea cantităţii necesare de apă
4.1.2. Captarea apei
4.1.3. Modul de acţionare al pompei de extragere
4.1.4. Tipul de instalaţie folosit în procedeul de irigare
4.2. Distribuirea apei pe suprafaţa de cultivare în aer liber
4.2.1 Microirigaţia
4.2.2. Procedeul de irigare cu aspersoare dispuse în rând
4.2.3 Sisteme de aspersiune liniară şi circulară
4.2.4 Echipamente mobile de irigare prin aspersiune
4.3 Cultura protejată

5. Calitatea apei pentru irigare (PFLEGER)
5.1 Prelevarea şi analizarea probelor de apă
5.2 Directive şi ordonanţe generale
5.3 Parametri de calitate a apei destinate irigaţiilor
5.4 Importanţa calităţii apei pentru producţia de legume ( PFLEGER/ PASCHOLD)
5.5 Purificarea apei pentru exploatarea în horticultură (ROBER )
5.5.1 Importanţa calităţii apei de irigat
5.5.2 Sursele de apă
5.5.3 Standardele de calitate şi efectele diferitelor grade de calitate
a apei asupra producţiei
5.5.4 Tratarea şi purificarea apei

6. Controlarea şi reglarea irigaţiei (PASCHOLD)
6.1 Obiective şi conţinuturi ale controlului irigaţiei
6.1.1 Obiective
6.1.2 Controlarea irigaţiei
6.2 Metode de controlare a irigaţiei
6.2.1 Prezentare pe scurt a metodelor
6.2.2 Senzori de măsurare a umidităţii solului
6.2.3 Bilanţul hidrologico-climatic
6.3 Fertirigarea şi chimirigarea (SOURELL/ PASCHOLD)
6.3.1 Generalităţi
6.3.2 Fertirigarea
6.3.3 Chimirigarea

7. Metode de irigare specifice tipului de cultură
7.1 Legume (PASCHOLD)
7.1.1 Cultivarea legumelor pe suprafeţele în aer liber
7.1.2 Cultivarea legumelor în sere
7.2 Fructe (KRUGER— STEDEN)
7.2.1 Pomi fructiferi
7.2.2 Fructe-bace
7.2.3 Controlarea irigaţiei
7.2.4 Metode specifice de irigaţie pentru culturile de plante fructifere
7.3 Plante ornamentale (ROBER)
7.3.1 Efectele stresului hidric
7.3.2 Reducerea umidităţii substratului
7.3.3 Micşorarea umidităţii relative a aerului
7.3.4 Reglarea cantităţilor de apă administrate
7.3.5 Alte particularităţi ale plantelor ornamentale
7.4 Pepinierele (BELTZ)
7.4.1 Cultura pe suprafeţele în câmp deschis
7.4.2 Cultura la container

8. Posibilităţi şi delimitări ale irigaţiei şi administrarea el (PASCHOLD)

Informaţii generale
Bibliografie

 

206 PAGINI

EDITURA MAST

Dimensiuni : 13 x 20 cm

 

Ne gasiti acum si pe FACEBOOK:  www.facebook.com/carti.regale

 

 

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
Saptamana 4 de sarcina Saptamana 3 de sarcina Saptamana 2 de sarcina servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi Hormigon Pulido Oviedo Telefon Emag contact Telefon Raiffeisen Bank Telefon ING Bank Telefon reclamatii eMag Hormigon impreso Murcia Telefon contact Bringo | telefon contact Hidroelectrica