Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

OBSCENA PASARE A NOPTII de JOSE DONOSOOBSCENA PASARE A NOPTII de JOSE DONOSO
Move your mouse over image or click to enlarge

» OBSCENA PASARE A NOPTII de JOSE DONOSO


33,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 33 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 33 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,66 Lei.


OBSCENA PASARE A NOPTII

de JOSE DONOSO

EDITURA LEDA

606 PAGINI

DESCRIERE:

Obscena pasăre a nopții este un roman halucinant despre decrepitudine și monstruozitate. Humberto Peñaloza, povestitorul, construiește o lume fascinantă și îngrozitoare, coborînd în iadul temerilor și dorințelor interzise.

Se spune că evadăm din viața cotidiană citind un roman, că fugim de realitate în ficțiune sau într-o realitate alternativă (mai bună sau măcar diferită). Cea pe care o propune romanul lui jose Donoso, subiectivă, provizorie, este o redare grotescă a lumii. O populează monștri, babe lacome, vrăjitoare, un cap de mucava, o cățea galbenă, un mut care nu-i mut, o sfîntă care nu-i sfîntă și alte asemenea. Se adaugă și se împletesc pe mai multe voci obsesii, miracole, experiențe sexuale halucinante, operații de deformare a oamenilor obișnuiți, schimburi de identitate, povestea bieților monștri imbunche, disperare, teamă, groază. E un coșmar al minții, iar ca orice creație patologică, exercită o atracție stranie.

Dacă ar fi să căutăm un fir în poveștile spuse de Humberto Peñaloza, lucrurile ar arăta cam așa: Jeronimo Azcoitia, membru al unei vechi și impunătoare familii, își dorește cu disperare un copil. Dacă îl obține prin magia neagră a Petei, bătrîna care-o însoțește pe soția lui tot timpul, sau cu ajutorul lui Humberto, servitorul lui, rămîne un mister. Un copil se naște, Boy, cel mai urît copil din lume. Deși sfătuit să-l omoare ca să-i curme suferința, Jeronimo decide să-și închidă copilul într-un regat numai al lui, populat de monștri ca el. Normalitatea este diformitatea, handicapul, iar oroarea și anormalul sunt oamenii fără defecte fizice. Proiectul lui Jeronimo, condus inițial de Humberto, le scapă de sub control: lumea lui Boy va uzurpa normalitatea din afara ei. Monștrii și vrăjitoarele îl urmăresc pe Humberto, doctorul lui Boy l-a preschimbat într-un mut hidos. Nu mai e bun decît să păzească bătrînele din azilul familiei Azcoitia, iar acestea îl transformă și ele, ba într-o babă ca ele, ba într-un prunc miraculos. Nu mai există vîrstă, sex, dimensiunile obișnuite, identitate: bogata doamnă Ines dă luxul pe zdrențe, preotul fură obiecte de cult, Gina - Pantera de pe Broadway este curva tuturor, dar și inocenta orfană Iris. Toate se amestecă într-un vîrtej de oroare.

Nu știm dacă există vreo ceva adevărat în povestea care se desprinde din corul de voci. Poate-i un vis urît al mutului ce le slujește pe bătrîne, poate e cartea lui Humberto, care visează să fie un domn, așa cum tatăl lui i-a prezis că nu va fi niciodată, poate e plăsmuirea unei bătrîne sau un număr de magie neagră. Nu știm și nici nu e important să știm. Nu-i nimic de descifrat sau de înțeles în aceste povești sufocante. Fie te lași atras în vîrtejul lor, fie nu. Obscena pasăre a nopții nu e o parabolă a realității, nu e o analogie, ci o invenție a autorului ei. Fabulație sau coșmar, e o lume diferită. Cei care-i pășesc pragul ar trebui să lase orice urmă de coerență sau logică.

CARTEA  ESTE IN STARE FOARTE BUNA, BINE INTRETINUTA, NOUA


PRET: 33 RON

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
pizzerie oradea
gene false
gradinita sector 1
pelerinaj israel
cazare pensiune Sinaia
firma constructii galati
vila popesti leordeni
apartament 2 camere berceni
garsoniera berceni
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
bijuterii argint Pandora
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn jucarii ieftine
afterschool sector 2 Bucuresti
miere de albine
avocat ploiesti pelerinaj israel | Cadastru Suceava | inchirieri Auto Bucuresti gradinita Iasi avocat Iasi case lemn rotund