Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!



Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

BUCATARIA ETNIILOR DIN CERNAUTI de JUSEFINA WEIDHOFERBUCATARIA ETNIILOR DIN CERNAUTI de JUSEFINA WEIDHOFER
Move your mouse over image or click to enlarge

» BUCATARIA ETNIILOR DIN CERNAUTI de JUSEFINA WEIDHOFER






19,50 Lei





ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 19 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 19 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,38 Lei.


Bucataria etniilor din Cernauti


EdituraM.A.S.T.
Anul publicării2015
Pagini127
Format: 13x20
19,50 lei


DESCRIERE
 

 

Bucataria etniilor din Cernauti. Delicatese ucrainene, romanesti, evreiesti, germane si poloneze din Bucovina - Jusefina Weidhofer

Chiftele cu hrişcă
- specific ucrainean -

Ingrediente (6 porţii): 200g hrişca, l00g came devitâ, 100g carne de porc, 1 ceapă, 1 ou, sare, piper, ulei pentru prăjit

Sos de hribi: 15g hribi uscaţi, 1 ceapa mică, puţin ulei, 1 lingura de faina, 100 ml smântână, sare si piper

— Grad de dificultate: uşor • Timp de preparare: 1 ora

1. Spălaţi hrişcă, acoperiţi-o cu o cantitate dublă de apă rece, săraţi şi lăsaţi să fiarbă încet.

2. Tocaţi carnea, tăiaţi ceapa mărunt adăugaţi oul, sarea şi piperul şi amestecaţi bine.

3. Strecuraţi apa din hribii fierţi şi adăugaţi-i în compoziţia de carne.

4. Incălziţi puţin ulei în tigaie. Formaţi chiftele mici din amestecul de came şi prăjiţi-le pe fiecare parte.

5. Scoteţi-ie din tigaie şi aşezaţi-le pe un şervet de bucătărie ca să iasă surplusul de ulei.

6. Pentru sosul de hribi: înmuiaţi ciuperci uscate în apă caldă timp de 30 de minute. Strecuraţi apa, turnaţi apoi din nou apă şi lăsaţi ciupercile să fiarbă până când devin moi.

7. Tăiaţi ceapa mărunt. Incălziţi ulei intr-o tigaie şi rumeniţi uşor ceapa.

8. Adăugaţi făină şi prăjiţi-o puţin. Turnaţi apoi smântână şi amestecaţi constant în timp ce fierbe.

9. Adăugaţi ciupercile fierte şi potriviţi cu sare şi piper.

…………………

Tort cu mac
- specific german -

Ingrediente (10-12 porţii)

Aluat 6 ouă, 200g zahăr, 150 g mac pisat, 70 g nud măcinate, 30 g pesmet, bine mâcinat Crema: 50g făină, 250g lapte, 80 g zahăr fin mărgăritar cristal, l00g unt, 1/2 betişor de vanilie Glazură: 250g zahăr pudră, 1 g lămâie stoarsă 

Grad de dificultate: mediu • Timp de preparare: 60 de minute • Timp de aşteptare: cel puţin 2 ore

1. Pentru aluat: separaţi ouăle. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul. Adăugaţi macul, nucile şi pesmetul. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le în compoziţie.

2. Puneţi aluatul într-o formă de copt detaşabilă (20 cm), unsă cu unt şi lăsaţi în cuptorul preîncălzit, la 180-190 °C, 40-45 de minute. In timpul coacerii, verificaţi cu o scobitoare ca aluatul să nu se lipească.

3. Pentru cremă: amestecaţi cu un tel faina şi laptele. Fierbeţi amestecând în continuu, până când compoziţia se leagă şi devine o pastă. Lăsaţi apoi să se răcească.

4. Amestecaţi zahărul cu untul fără să rămână cocoloaşe. Tăiaţi pe lungime jumătatea de beţişor de vanilie. Râcâiţi miezul vaniliei cu un cuţit şi adăugaţi în crema de unt.

5. Amestecaţi crema de unt cu compoziţia de făină acum răcită. Dacă este nevoie, lăsaţi puţin să se răcească.

6. Tăiaţi în două biatul de tort şi ungeţi blatul cel mâi de jos cu toată crema,

7. Pentru glazură: amestecaţi zahărul pudră cu zeama de lămâie fără cocoloaşe şt acoperiţi tortul, inclusiv marginile, cu glazură. Lăsaţi să se usuce cel puţin 2 ore.

……………

CUPRINS:

Prefata

O scurtă trecere istorică prin Cernăuţi 
O scurtă trecere culinară prin Cernăuţi 

Reţetele mâncărurilor traditionale 

Supe 
Borş verde cu măcriş 
Borş - dorbă cu sfeclă roşie 
Supă de pui
Supă de roşii cu perişoare 
Supă de fasole 
Supă de conopidă 

Salate şi aperitive

„Salată de Beuf'' 
Pastă picantă 
Ardei ia grătar 
Caviar de vinete
Pastă de sardine - Vorschmack 
Roşii umplute
Caviar roşu
Biluţe de morcovi 
Salată „Hering în şubă'' 
Brânză de vaci făcută in casă 
Salată din sfeclă Roşie - Vinegret 
Ouă umplute 
Saiată Dnister
Tigaia de legume - Ghiveci
Gustare cu roşii şi zucchini 
Roşii a la Cernăuţi 

Feluri principale 

Mamaliga cu branza de oaie
Chiftele cu hrişcă 
Crochete de cartofi cu ciuperci
Coltunasi-Pierogi 
Clatite ucrainene din cartofi
Rulade cu varză creaţă
Carne la aburi cu legume in strachini
Mititei 
Iepure in sos de smantana si marar
Găină umplută
Fasole verde cu cartofi noi
Dovlecel umplut
Ardei umpluti 
Ştrudel de carne ''Majina" 
Pilaf
Limbă fiartă de vita 
Came cu prune uscate 
Varză murată fiartă cu costiţe 
Şaşlâc (frigărui) 

Dulciuri şi produsede patiserie 

Papanaşi cu brânză de vaci-Simiki
Clatite cu brânză 
Budinca din brânză de vaci
Salam de ciocolată cu nuci
Colţunaşi cu vişine 
Prăjitură cu brânză de vaci
Prajitură cu mere 
Gogoşi cu vişine 
Prăjitură cu rubarbă 
Tort cu prune uscate
Tort din smântână-Smetannik
Cremşnit„Napoteon'' 
Tort „Lapte de Pasăre''
Tort „Arici" 
Tort „Vis cu Vişine" 

Mâncare conservată 

Marmeladă de zmeură 
Marmeladă de gutui
Marmeladă din coacăze negre
Zahăr din trandafiri 
Legume conservate, 
Ardei roşii marinaţi 
Ciuperci marinate 
Vinete în sos salsa din ardei şi roşii
Castraveţi muraţi 
Roşii conservate 
Legume conservate „Marytury''

O scurtă trecere tradiţională prin Cernăuţii 

Mâncăruri festive din timpul anului
Pască 
Guguluf 
Iepure umplut

Rusalii

Brânzoaice

Sărbătoarea Macovei sau Macavei 

Tort cu mac

Noaptea Sfântă 

Kutja 
Rulade de post din varză 
Salată de fasole 
Salată de ciuperci 
Colţunaşi cu varză 
Peşte umplut 
Peşte în aspic 
Desert din prune uscate.
Uswar - Compot din fructe uscate

Ziua Naşterii Domnului 

Piftie 
Sfeclă roşie cu hrean - Zwikli 
Friptură din came tocată „Hase'' 

Dulciuri de Crăciun

Prăjitură cu nuci 
Coşuleţe cu vişine 
Cornuleţe cu gem din prune
Ciuperci dulci 
Nuci umplute 
Ştrudel cu mac 
Prăjitură cu miere 

Prescurtări 
Bibliografie

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
Transport persoane Germania Romania montaj tapet
creare website
hormigon impreso madrid
mobilier scolar editura gunivascazare pensiune Sinaia
premium wordpress themes salon epilare iasi transport persoane germania romania panouri infrarosu cablu incalzire in pardoseala Panouri tip sandwich Bucuresti creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords hormigon impreso madrid precio hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid precio creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn Pavaj Beton amprentat