Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

AUTOCONTROLUL PRIN SUGESTIE CONSTIENTA de EMILE COUEAUTOCONTROLUL PRIN SUGESTIE CONSTIENTA de EMILE COUE
Move your mouse over image or click to enlarge

» AUTOCONTROLUL PRIN SUGESTIE CONSTIENTA de EMILE COUE


10,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 10 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 10 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,20 Lei.


AUTOCONTROLUL PRIN SUGESTIE CONSTIENTA


 

Autor(i): Emile Coue

Editura: Adevar Divin

Anul apariţiei: 2010

Pagini: 104 (13  x 20 cm)

Preţ: 10 Lei

 

DESCRIERE:

 Această carte, rod al unei experienţe de o viaţă, prezintă principiile stabilite de Émile Coué la începutul sec. XX şi fundamente pe analize ale unor personalităţi dintre cele mai autorizate, care atestă eficacitatea lor indiscutabilă şi de necontestat în lupta contra afecţiunilor, deopotrivă fizice şi psihice.
   Este o carte practică, ce permite cititorului să experimenteze imediat efectele metodei Coué.
   Coué a observat că în anumite cazuri putea mări eficienţa unui medicament prescris, lăudându-i efectele benefice în faţa  pacientului. Şi-a dat seama că la acei pacienţi în faţa cărora aducea elogii medicamentelor se putea observa o îmbunătăţire a stării de sănătate, comparativ cu pacienţii cărora nu le spunea nimic. Aşa a început explorarea folosirii hipnozei şi a puterii imaginaţiei de către Coué.
   Metoda sa iniţială de a-şi trata pacienţii se baza pe hipnoză. A descoperit ca subiecţii nu puteau fi hipnotizaţi împotriva voinţei lor şi că, şi mai important, că efectele hipnozei dispăreau atunci când subiecţii îşi recăpătau conştienţa. Astfel a ajuns în cele din urmă la autosugestie, pe care o descrie ca pe un instrument pe care îl posedăm cu toţii din naştere şi cu care ne jucăm inconştient toată viaţa, aşa cum un copil mic se joacă cu zornăitoarea lui. Totuşi, este un instrument periculos; folosit imprudent sau inconştient, poate răni sau chiar omorî. Pe de altă parte, poate salva vieţi atunci când autosugestia este folosită cu bună ştiinţă.

CUPRINS:

Prefaţă ... 7

Autocontrolul prin sugestie conştientă ... 11
   Doamnelor şi domnilor ... 11
   Fiinţa conştientă şi fiinţa inconştientă ... 12
   Voinţă şi imaginaţie ... 13
   Sugestie şi autosugestie ... 16
   Aplicarea autosugestiei ... 17
   Cum trebuie să procedăm pentru a învăţa un subiect să se autosugestioneze ... 21
   Cum trebuie să procedăm pentru a face sugestii curative ... 25
   Cum trebuie practicată autosugestia conştientă ... 28
   Superioritatea metodei ... 29
   Cum acţionează sugestia ... 32
   Folosirea sugestiei pentru vindecarea afecţiunilor psihice şi a bolilor originale sau dobândite ... 33
   Câteva cazuri de vindecare ... 35
   Concluzie ... 41

Ce poate face autosugestia ... 42
   Observaţii ... 42
   Fragmente din scrisorile primite ... 49
   Gânduri şi precepte ale domnului Coue ... 64

Sfaturi şi învăţături adresate de domnul Coue elevilor şi discipolilor săi ... 72

Descrierea unei "şedinţe" ţinute de domnul Coue ... 77

Note pe marginea călătoriei domnului E. Coue ... 87
   "Totul pentru toţi"    ... 89
   Miracolul în sine ... 95
   Cum ar trebui să ne educăm copiii ... 100

EXTRAS DIN CARTE:

 Fiinţa conştientă şi fiinţa inconştientă

   Pentru a înţelege mai bine fenomenele sugestiei şi implicit ale autosugestiei, este foarte important să înţelegem că în noi există doi indivizi absolut diferiţi. Amândoi sunt inteligenţi, dar în timp ce unul este conştient, celălalt este inconştient. De aceea, existenţa sa rămâne de regulă neobservată.
   Şi totuşi, această existenţă este uşor de constatat de către cei care îşi dau osteneala să examineze anumite fenomene şi care sunt dispuşi să reflecteze asupra lor. Iată câteva exemple:
   Toată lumea a auzit de fenomenul somnambulismului. Orice om ştie că un somnambul se dă jos din pat noaptea, fără a se fi trezit, după care iese din cameră fie îmbrăcat, fie neîmbrăcat, coboară scările, traversează coridoarele, iar după ce face anumite acţiuni şi îndeplineşte anumite sarcini se întoarce în dormitorul său şi se culcă la loc. A doua zi dimineaţa rămâne absolut uimit când descoperă că cineva i-a rezolvat sarcina pe care o lăsase neterminată cu o zi înainte.
   Deşi nu ştie acest lucru, cel care i-a rezolvat sarcina a fost el însuşi. În mod evident, corpul său a ascultat în timpul nopţii de anumite forţe ale fiinţei sale inconştiente.
   Să luăm un alt exemplu, din păcate mult mai frecvent întâlnit: cel al unui alcoolic care intră în faza de elirium tremens. Cuprins de demenţă, acesta înşfacă o armă oarecare, cum ar fi un cuţit sau un topor, şi loveşte cu ea în stânga şi în dreapta, căsăpindu-i pe toţi cei care au ghinionul să îi iasă în cale. Când îşi revine în simţiri, omul contemplă cu oroare scena carnagiului din faţa sa, fără să realizeze că el a fost cel care 1-a produs. Şi în acest caz, forţele care au stat la baza comportamentului acestui nefericit au fost în mod evident inconştiente.
   Notă - Şi câte fobii în masă, în diferite grade, uneori aproape imperceptibile, câte boli nu ne creăm noi singuri, în toate domeniile vieţii, atunci când nu înlocuim imediat "autosugestiile negative inconştiente" cu "autosugestii pozitive conştiente", astfel încât orice suferinţă nejustificată din viaţa noastră să dispară.
   In cazul în care comparăm fiinţa conştientă cu cea inconştientă, constatăm că în timp ce conştientul este înzestrat adeseori cu o memorie cât se poate de infidelă, subconştientul dispune de o memorie perfectă şi impecabilă, care înregistrează chiar şi cele mai mici amănunte ale existenţei noastre. În plus, el este credul şi acceptă fără a raţiona tot ceea ce i se spune. Dat fiind că el este cel care guvernează buna funcţionare a organelor prin intermediul creierului, se produce un fapt aparent paradoxal: dacă subconştientului i se pare că un organ funcţionează bine sau rău (respectiv dacă noi avem această impresie, iar aceasta pătrunde în subconştientul nostru), organul respectiv chiar funcţionează bine sau rău, sau cel puţin aceasta este impresia pe care ne-o dă organismul.
   De altfel, subconştientul guvernează nu doar funcţiile noastre fiziologice, ci şi realizarea tuturor acţiunilor noastre, oricare ar fi acestea.
   El este cel pe care îl numim imaginaţia noastră, acea funcţie care, contrar părerilor preconcepute, ne face să acţionăm, uneori chiar împotriva voinţei noastre, arunci când între cele două facultăţi există un antagonism.

       Voinţă şi imaginaţie

   Dacă vom căuta în dicţionar semnificaţia cuvântului voinţă, vom găsi următoarea definiţie: "Facultatea prin care omul îşi asumă în mod conştient anumite acţiuni". Această definiţie pare inatacabilă, dar în realitate nimic nu este mai puţin adevărat.
   Această voinţă de care suntem atât de mândri cedează întotdeauna în faţa imaginaţiei noastre. Aceasta este o regulă absolută, care nu admite nicio excepţie.
   "Blasfemie! Este un paradox!" vei exclama, probabil. "Nici pe departe, îţi voi răspunde eu. Este adevărul gol-goluţ!" Dacă doreşti să te convingi, deschide ochii şi priveşte în jurul tău, dar mai presus de toate încearcă să înţelegi ceea ce vezi. Îţi vei da astfel seama că ceea ce îţi spun nu reprezintă o simplă teorie nesusţinută de fapte şi inventată de un creier bolnav, ci expresia plină de acurateţe a realităţii.

 

Cartea este in stare foarte buna, putin folosita.

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
cabina foto nunta Iasi inchiriere avion privat Cazare Bran Moieciu salon epilare iasi beton cu agregate expuse | gradinita Iasi cabinet stomatologic pantelimon consultatie oftalomologie sector 3 Transport persoane Germania Romania Béton imprimé Paris | vidanjare Iasi | Béton imprimé decoratif salon epilare iasi panouri infrarosu cablu incalzire in pardoseala accesorii smart home ingrijiri medicale paliative Bucuresti convectoare eletrice servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi Incalzire in pardoseala panouri radiante infrarosu beton amprentat Imobiliare Corbeanca beton amprentat constanta