Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

ORIGINILE TOTALITARISMULUI de HANNAH ARENDTORIGINILE TOTALITARISMULUI de HANNAH ARENDT
Move your mouse over image or click to enlarge

» ORIGINILE TOTALITARISMULUI de HANNAH ARENDT


69,00 Lei

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 69 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 69 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 1,38 Lei.


ORIGINILE TOTALITARISMULUI

de HANNAH ARENDT

EDITURA HUMANITAS

678 PAGINI

Dimensiuni : 13 x 20 cm

DESCRIERE:

Concentrandu-se asupra totalitarismelor emblematice ale vremii noastre - national-socialismul german si stalinismul rusesc -, Hannah Arendt comenteaza aici transformarea claselor in mase, rolul propagandei in raportarea la spatiul non-totalitar si recursul la teroare (devenita, din mijloc de preluare si mentinere a puterii, scop in sine, expresie a legilor Naturii sau Istoriei). Arendt face distinctia neta intre dictaturile obisnuite, bazate inca pe o minima rationalitate strategica, si regimurile totalitare, care confisca toate domeniile vietii umane, nu numai pe cel politic.

HANNAH ARENDT s-a născut la Hanovra în 14 octombrie 1906. În 1924 s-a înscris la Universitatea din Marburg pentru a studia teologia, dar a sfârşit prin a-şi lua doctoratul în filozofie la Heidelberg (1929), după ce studiase cu Heidegger, Husserl şi Jaspers. A fost arestată de Gestapo în 1933, a reuşit să scape şi s-a refugiat în Franţa. În 1941 a ajuns în SUA, unde iniţial a scris pentru ziarul de limbă germana Aufbau şi a lucrat la editura Schocken Books, ocupând în acelaşi timp poziţii-cheie în diverse organizaţii evreieşti. A fost una dintre figurile marcante ale gândirii socio-politice contemporane, abordând în lucrările sale cele doua mari şi dificile teme ale epocii postbelice: totalitarismul şi antisemitismul. În 1951 a apărut monumentala monografie The Origins of Totalitarianism (Originile totalitarismului, trad. rom. Humanitas, 1994, 2006), în care analiza mecanismelor ce au facut posibilă instaurarea unor regimuri totalitare, fasciste sau comuniste, este completată de evidenţierea structurilor care le asigura menţinerea, precum şi a consecinţelor antiumane pe care le generează. În 1962 a participat, ca ziarist trimis de revista The New Yorker, la procesul lui Adolf Eichmann de la Ierusalim, experienţă descrisă în cartea Eichmann in Jerusalem (Eichmann la Ierusalim, trad. rom. Humanitas, 2008), în care formulează celebra teză a „banalităţii răului". În anii '60 şi '70 a ţinut cursuri la mai multe universitaţi (Berkeley, Princeton, Chicago) şi la New School for Social Research (New York). A scris pentru numeroase ziare şi reviste, între care Review of Politics, Journal of Politics, The New Yorker, Social Research. A murit la New York în 1975. Publicarea corespondenţei sale cu Martin Heidegger în 1997 (Scrisori. 1925-1975, trad. rom. Humanitas, 2007) a fost un eveniment editorial.

CARTEA ESTE IN STARE FOARTE BUNA, BINE INTRETINUTA, NEFOLOSITA, NOUA

PRET: 69 RON + TAXELE POSTALE

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
montaj tapet
creare website
hormigon impreso madrid
mobilier scolar editura gunivascazare pensiune Sinaia
premium wordpress themes salon epilare iasi transport persoane germania romania web design Abu Dhabi
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords hormigon impreso madrid precio hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid precio creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn Pavaj Beton amprentat