Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

DICTIONAR INVERSDICTIONAR INVERS
Move your mouse over image or click to enlarge

» DICTIONAR INVERS


30,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 30 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 30 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,60 Lei.


DICTIONAR INVERS

EDITURA ACADEMIEI REPUBLICII POPULARE ROMANE, 1957

774 PAGINI

Dimensiuni : 16 x 24 cm

DESCRIERE:

 

Sub coordonarea academicianului Alexandru Graur, apare in tara noastra primul dictionar in care ordonarea cuvintelor urmarea terminatia acestora (Dictionar invers). In definitiv insa, absconsa ordonare (dupa asa-numita terminatie, coincidenta sau nu cu unul sau mai multe sufixe), in raspar cu canonul lexicografic uzual, nu este intr-atat de enigmatica pe cat ne-am putea inchipui, avandu-si logica ei, ce rezida in gruparea astfel, laolalta, a cuvintelor cu aceeasi secventa literala finala si in evidentierea structurii si genezei unitatilor lexicale. Dictionarul cuprinde 100 000 de intrari (cu mentionarea clasei morfologice, chiar a genului in cazul substantivelor, si precizarea ortoepiei), rezultata prin eliminarea, cu unele exceptii (trimiteri la fictiuni literare sau la realitati istorice), a cuvintelor iesite din uz (prezente in majoritatea dictionarelor limbii romane), completata insa cu cele alcatuind bagajul lexical al vorbitorului instruit de limba romana actuala, vehiculate in texte si studii literare (neologisme, creatii romanesti sau imprumuturi), extrase din sursele bibliografice indicate in volum, ca si derivate/imprumuturi neinregistrate inca de lexicografia autohtona Consultarea lucrarii de catre specialistii in stiintele limbii sau de cei in formare devine profitabila in virtutea configurarii unei imagini asupra sistemului morfolexical al limbii romane actuale, furnizand cercetarii informatii cu privire la: ? productivitatea unui anumit sufix/prefix/element de compunere ? specificitatea morfologica a unei terminatii sau a unui sufix ? existenta, in diferite pozitii din cuvant, a unor anumite secvente fonetice ? constrangerile fonetice impuse vecinatatii de un sufix sau o secventa finala s.a. O alta aplicatie largita a dictionarului, cu implicatii directe in adresabilitatea lucrarii, o constituie clasarea morfologica, derivativa sau/si fonetica a cuvintelor, cu posibilitatea aplicarii acesteia in cazul unor simple teme scolare de limba romana, dar si lucrari de licenta, didactice (pentru obtinea gradului I), de disertatie, teze de doctorat, studii si cercetari aprofundate etc. Listele de cuvinte faciliteaza intocmirea unor statistici asupra frecventelor unor sufixe substantivale, verbale, adjectivale, adverbiale sau asupra frecventelor unor terminatii alcatuite dintr-o anumita succesiune de litere/foneme.

 

CARTEA ESTE IN STARE FOARTE BUNA, NEFOLOSITA

PRET: 30 RON + TAXELE POSTALE

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
cabina foto nunta Iasi inchiriere avion privat Cazare Bran Moieciu salon epilare iasi beton cu agregate expuse | gradinita Iasi cabinet stomatologic pantelimon consultatie oftalomologie sector 3 Transport persoane Germania Romania Béton imprimé Paris | vidanjare Iasi | Béton imprimé decoratif salon epilare iasi panouri infrarosu cablu incalzire in pardoseala accesorii smart home ingrijiri medicale paliative Bucuresti convectoare eletrice servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi Incalzire in pardoseala panouri radiante infrarosu beton amprentat Imobiliare Corbeanca beton amprentat constanta