Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!



Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

CIUPERCI COMESTIBILE. AGARICUS SI PLEUROTUS CIUPERCI COMESTIBILE. AGARICUS SI PLEUROTUS de IOANA TUDOR
Move your mouse over image or click to enlarge

» CIUPERCI COMESTIBILE. AGARICUS SI PLEUROTUS de IOANA TUDOR






8,50 Lei





Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 8 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 8 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,16 Lei.


CIUPERCI COMESTIBILE. AGARICUS SI PLEUROTUS  

 

 

Autor(i):Ioana Tudor

Editura: Alex-Alex

Anul apariţiei: -

Pagini: 126 (13  x 20 cm)

Preţ: 8,50 Lei

 

DESCRIERE:

"Ciuperci Comestibile, agaricus si pleurotus" este o lucrare ce se adreseaza atat incepatorilor cat si celor avansati. Este prezentat detaliat modul in care se cresc ciupercile atat intr-o mare exploatatie cat si pentru micii fermieri. Profitul pe care o afacere de crestere a ciupercilor il aduce este unul deosebit de important, aceasta fiind una din afacerile cele mai profitabile la ora actuala.

 

Cuprinsul cartii :



 Introducere.... 9
Valoarea alimentara a ciupercilor..... 10
Valoarea terapeutica a ciupercilor.... 11
; De ce sunt atat de cautate ciupercile.... 13
Ce ciuperci se pot cultiva.... 13
In ce perioada a anului se pot cultiva ciupercile.... 14
Se pot cultiva ciupercile in asociere?..... 14
Capitolul 1: Cultura ciupercilor de balegar.... 16
1.1. Descrierea ciupercii albe, crem si bruna, Agaricus bisporus... 16
1.2. Spatiul de cultura.... 17
1.2.3. Spatii existente.... 17
1.2.3.1. Pregatirea spatiilor de cultura.... 17
1.2.3.2. Amenajarea spatiului de cultura... 18
1.2.3.3. Alte amenajari necesare locului de cultura... 20
1.2.b. Spatii noi de cultura a ciupercilor... 22
1.3. Pregatirea compostului.... 24
1.3.a. Materiale folosite la prepararea compostului....24
1.3.b. Calculul necesarului de compost... 24
1.3.c.Tehnologia pregatirii compostului.... 25
1.3.d. Retete de compost si fazele tehnologice de pregatire.... 25
1.3.e. Aprecierea calitatii compostului.... 30
1.3.f. Alte sfaturi practice.... 30
1.3.g. Pregatirea compostului pentru ciuperca Agaricus edulis...... 31
1.4. Insamantarea ciupercilor Agaricus spp.....31
1.4.a. Norma de miceliu....32
1.5. Acoperirea straturilor insamantate.... 33
1.5.a. Principalele componente ale amestecului de acoperire... 33
1.5.b. Retete de amestec de acoperire.....34
1.5.C. Pregatirea amestecului si tehnica de acoperire..... 35
6. Lucrari de ingrijire a culturii de ciuperci si conditiile de microclimat recomandate.... 36
1.6.a. Dupa insamantat....36
1.6.b. Dupa acoperire.... 37
1.6.c In perioada recoltarilor... 38
1.6.d. Particularitatile microclimatului la ciuperca Agaricus edulis.... 39
1.7. Recoltatul.....40
Capitolul 2: Cultura buretilor - Pleurotus spp.... 42
2.1. Importanta culturii.... 42
2.2. Buretele cornet....44
2.3. Pleurotus sajor-caju - Pastravul brun ..... 45
2.4. Spatiul de cultura.... 47
2.4.a. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul de cultura.... 47
2.4.b Curatirea si dezinfectarea spatiului de cultura... 48
2.5. Substratul de cultura.... 48
2.5.a. Substratul din materiale celulozice.... 48
2.5.a.1. Materii prime..... 48
2.5.a.2. Materii auxiliare.... 49
2.5.a.3. Amendamentele..... 49
2.5.a.4. Retete de substrat de cultura... 49
2.5.b. Pregatirea substratului de baza... 50
2.5.b.1. Maruntirea, zdrobirea sau macinarea...... 50
2.5.b.2. Omogenizarea.... 53
2.5.b.3. Imbibarea sau umectarea... 53
2.5.b.4. Dezinfectarea termica.... 55
2.5.b.5. Scurgerea sau stoarcerea.... 57
2.5.b.6. Racirea materialului.... 58
2.5.b.7. Cantarirea materialului.... 58
2.5.b.8. Aprecierea calitatii substratului....58
2.5.b.9. Administrarea amendamentului si insamantatul... 59
2.5.b. 10. Repartizarea in recipienti.....59
2.6. Tehnologia de cultura a buretilor pe puzderie de in si canepa ... 61
2.7. Tehnologia de cultura a buretilor pe deseuri din plante medicinale si aromatice... 62
2.8. Insamantarea butucilor din diferite esente lemnoase..... 63
2.8.a. Alegerea materialului lemnos.... 63
2.8.b. Inocularea butucilor......... 64
2.8.C. Asezarea butucilor la incubat...66
2.9. Conditii de microclimat dupa insamantarea ciupercilor Pleurotus spp. ... 69
2.9.a. Incubarea miceliului.....69
2.9.b. Maturarea miceliului.... 72
2.9.C. Socul termic..... 72
2.10. Asezarea brichetelor.....73
2.1O.a. Zidul de brichete... 73
2.10.b. Stalpi de brichete.... 75
2.11. Recoltatul ciupercilor Pleutorus spp.... 76
2.11 .a. Alergii produse de bureti.....78
2.12. Anomalii la carpoforii de Pleurotus ostreatus si prevenirea lor... 79
2.13. Cultura buretilor in solarii... 79
2.14. Situatii nefavorabile intr-o ciupercarie cu Pleurotus spp. ....80
Capitolul 3: Alte ciuperci comestibile..... 86
3.1. Tehnologia de cultura a ciupercii Coprinus comatus (buretele cu peruca).... 87
3.1.a. Descrierea ciupercii... 87
3.2.b. Tehnologia de cultura... 87
3.2. Tehnologia de cultura a ciupercii Stropharia rugoso-annullata (ciuperca de paie).... 88
3.2.a. Descrierea ciupercii.... 88
3.2.b. Tehnologia de cultura....88
3.2.b.1. Pregatirea rasadnitei pentru cultura.... 89
3.2.b.2. Pregatirea spatiilor pentru cultura..... 89
3.2.b.3. Pregatirea materialului nutritiv pentru insamantare.... 90
3.2.c. Insamantarea....90
3.2.d. Lucrari de ningrijire dupa insamantat.... 90
3.2.e. Conditii de microclimat dupa insamantat.... 91
3.2.f. Acoperirea substratului impanzit.... 91
3.2.g. Recoltarea ciupercii......92
3.3. Alte specii de ciuperci comestibile..... 93
3.3.a. Lentiusedodes- ciuperca parfumata ..... 93
3.3.3.1. Descrierea ciupercii.... 93
3.3.a.2. Tehnologia de cultura.... 94
3.3.a.3. Recoltarea .... 96
3.3.b. Tuber spp - trufe.....96
3.3.b.1. Trufe comestibile-scurta prezentare.... 97
3.3.b.2. Modul de nutritie..... 98
3.3.b.3. Perioada de timp pana la fructificare...... 99
3.3.b.4. Alegerea si amenajarea terenului.....100
3.3.b.5. Alegerea esentelor lemnoase trufiere... 101
3.3.b.6.Insamantarea trufelor.... 101
3.3.b.7. Masuri de mentinere a conditiilor de mediu... 102
3.3.b.8. Recoltarea trufelor....... 103
3.3.b.9. Rentabilitatea culturii trufelor.. 104
3.3.C. Pholiota nameko..... 104
3.3.C.1. Incadrarea ciupercii Pholiota nameko in sistematica vegetala...104
3.3.C.2. Prezentarea generala a ciuperci..... 105
3.3.C.3. Caracteristici de identificare...... 105
3.3.C.4. Avantajele cultivarii ciupercii Pholiota nameko... 105
3.3.C.5. Tehnologia cultivarii..........106
3.3.d. Boletus edulis- hrib sau manatarca..... 108
3.3.e. Polyporus squamosus- pastrav de nuc..... 109
3.4. Materialele necesare pentru infiintarea unei mici ciupercari pentru ciuperca de balegar .... 109
3.5. Materialele necesare la infiintarea unei ciupercarii pentru cultura buretilor..... 110
3.6. Intoxicatii produse de ciuperci din flora spontana.... 111
Explicarea unor cuvinte mai putin cunoscute, intalnite in lucrare... 114

 

Cartea este in stare foarte buna, nefolosita, noua.

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
pizzerie oradea
gene false
gradinita sector 1
pelerinaj israel
cazare pensiune Sinaia
firma constructii galati
vila popesti leordeni
apartament 2 camere berceni
garsoniera berceni
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
bijuterii argint Pandora
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn jucarii ieftine
afterschool sector 2 Bucuresti
miere de albine
avocat ploiesti pelerinaj israel | Cadastru Suceava | inchirieri Auto Bucuresti gradinita Iasi avocat Iasi case lemn rotund