Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!



Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

CIUPERCILE. CULTURA CIUPERCILOR AGARICUS SI PLEUROTUSCIUPERCILE. CULTURA CIUPERCILOR AGARICUS SI PLEUROTUS de N. MATEESCU
Move your mouse over image or click to enlarge

» CIUPERCILE. CULTURA CIUPERCILOR AGARICUS SI PLEUROTUS de N. MATEESCU






15,00 Lei





Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 15 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 15 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,30 Lei.


CIUPERCILE. CULTURA CIUPERCILOR AGARICUS SI PLEUROTUS

 

 

Autor(i): N. Mateescu

Editura:  M.A.S.T

Anul apariţiei:2008

Pagini: 220+ planse color (13 x 20 cm)

Preţ: 15  Lei

 

DESCRIERE:

Cartea „Ciupercile – cultura ciupercilor Agaricus şi Pleurotus“ se adresează tuturor acelora care vor să înceapă cultura acestor două tipuri de ciuperci: Agaricus (şampinioane) şi Pleurotus (bureţi). De asemenea cartea mai conţine o scurtă descriere şi fotografia color a 96 de ciuperci din flora spontană de la noi.

 

EXTRAS DIN CARTE:

Ideea cultivării bureţilor în cantoanele silvice a reieşit din posibilitatea folosirii, cu maximum de randament, a avantajelor pe care le oferă pădurea pentru acest scop: spaţii umbrite, fără insolaţie şi curenţi puternici de aer, precum şi materia primă: rumeguş, frunze de foioase sau chiar cioate, în cazul culturii direct pe lemn.

Pentru realizarea cu succes a culturii ciupercilor-bureţi pe brichete trebuie să fie asigurate următoarele condiţii: spaţiu de cultură - acoperit, semiacoperit sau umbrit; posibilităţi de pregătire a substratului nutritiv celulozic (tocare, omogenizare, îmbibare, dezinfectare termică), de executare a brichetelor (spaţii de incubare pentru perioade reci), precum şi de desfăşurare a culturii pe verticală (ziduri de brichete).

Spaţiul de cultură, în cultura bureţilor, poate fi reprezentat prin hale, magazii, şoproane, solarii sau chiar umbrare, amplasate în imediata apropiere a cantonului silvic, unde va trebui să fie asigurată, în toate cazurile, sursa de apă şi, numai în cazul culturii în spaţii închise, sursele de lumină şi ventilaţie dirijată.

La spaţiile de cultură parţial deschise, vor fi evitate pericolele de inundaţie sau de expunere directă la intemperii (ploi, vânturi) a brichetelor, respectiv a stratului nutritiv împânzit cu miceliul ciupercii Pleurolus.

In acest sens, la cantonul silvic Roata s-au amenajat solarii pe suprafaţă acoperită de 300 m.p., unde sunt posibilităţi de realizare a culturii bureţilor în perioada aprilie -octombrie, deci o perioadă de şase luni, în care, numai pentru cultura de primăvară, incubarea are loc în alt spaţiu cu posibilităţi de încălzire. In aceste condiţii, pot fi executate anual 2-3 cicluri de cultură.

Substratul celulozic poate, în funcţie de posibilităţi, să fie format din: rumeguş de foioase 75 % şi paie de grâu 25 % raportat în greutate sau rumeguş de foioase 40 % şi frunze uscate de foioase (30 %) plus paie de grâu sau ciocălăi de porumb (30 %) sau paie de grâu tocate (45 %) şi rumeguş de foioase (55 %) sau ciocălăi de porumb (40 %), paie de grâu tocate (40 %) şi frunze uscate de foioase (20 %).

Pregătirea substratului celulozic cuprinde trei etape, şi anume:

- omogenizarea, în stare uscată, a componentelor menţionate pentru formarea substratului nutritiv celulozic. Pentru paie şi ciocălăi, se execută, în prealabil, tocarea la dimensiuni de 1-3 cm;

- îmbibarea cu apă a materialului omogenizat se execută în maximum două zile, fie pe o platformă betonată, în care să existe posibilitatea de recirculare a apei pentru a evita spălarea materialului, fie în bazine de beton sau lemn, dotate de asemeni cu un furtun sifon pentru recircularea apei.

- dezinfectarea termică a materialului celulozic se face cu abur sau apă caldă - la temperatura de 80°C, timp de 4-5 ore, sau la o temperatură de 60°C, timp de 24 de ore.

în cazul dezinfectării cu apă caldă, îmbibarea va avea loc concomitent.

în cantonul silvic Roata s-a folosit metoda de dezinfectare termică cu abur, aburul tehnologic fiind dirijat prin conducte perforate, într-o remorcă veche, adaptată acestui scop. Remorca cu substratul nutritiv celulozic, dispus în coşuri de nuiele aşezate în formă de şah, a fost tractată până la sursa de abur a unei întreprinderi de foraj din apropiere, unde s-a executat dezinfectarea termică, la temperatura de 72°C, timp de 12 ore, citită de la distanţă cu un termocuplu.

 

Cuprinsul cărţii „Ciupercile“:

  • Generalităţi
  • Ciupercile Agaricus
    • Ciupercile comestibile pe care le putem cultiva
    • Construcţii de ciupercării în gospodăria personală
    • Pregătirea localului pentru cultură
    • Factorul termic în spaţiul de cultură
    • Ventilaţia în spaţiul de cultură
    • Asigurarea încălzirii tehnice şi a celei de pasteurizare în spaţiul de cultură
    • Perioadele când pot fi folosite diferite spaţii de cultură
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la alegerea spaţiului de cultură
    • Pregătirea spaţiului de cultură pentru un nou ciclu
    • Substratul de cultură pentru ciuperca Agaricus Bisporus
    • Calitatea materiei prime din substratul pentru cultura ciupercilor
    • Substratul clasic
    • Substratul mixt
    • Substratul sintetic
    • Pasteurizarea naturală
    • Calitatea substratului nutritiv la sfârşitul compostării
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la compostare
    • Aşezarea substratului nutritiv în cultura clasică
    • Aşezarea substratului nutritiv în cultura intensivă
    • Pasteurizarea dirijată a compostului
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la pasteurizare
    • Calităţile substratului după pasteurizare
    • Miceliu de ciuperci
    • Procurarea miceliului
    • Metode de însămânţare în diferite sisteme de cultură
    • Perioada executării însămânţării
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la însămânţarea miceliului
    • Perioade de împânzire a miceliului în substrat
    • Acoperirea substratului nutritiv împânzit
    • Caracteristicile amestecului de acoperire
    • Componentele amestecului de acoperire
    • Pregătirea amestecului de acoperire
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la pregătirea amestecului de acoperire
    • Situaţii nefavorabile care trebuie evitate la acoperire
    • Lucrări necesare după acoperire
    • Apariţia primordiilor şi a butonilor de fructificare
    • Momentul şi tehnica recoltării
    • Producţia de ciuperci
    • Lucrări necesare în perioada recoltării
    • Sfârşitul unui ciclu de cultură
    • Cultura ciupercilor Agaricus Bisporus în sere
    • Cultura ciupercilor Agaricus Bisporus în depozite frigorifice
    • Unde pot fi cultivate ciupercile albe, termofile, Agaricus Edulis
    • Condiţii de microclimat şi pregătirea substratului nutritiv pentru ciuperca termofilă
    • Aşezarea substratului nutritiv şi însămânţarea ciupercii termofile
    • Împânzirea miceliului la ciuperca termofilă
    • Recoltarea şi desfăşurarea producţiei ciupercii termofile
  • Ciupercile Pleurotus
    • Avantajele culturii ciupercii Pleurotus
    • Ce este ciuperca Pleurotus
    • Specii de tulpini de Pleurotus cultivate la noi
    • Fazele fenologice la ciuperca Pleurotus
    • Etapele tehnologice în zona de pregătire în cultura ciupercii Pleurotus
    • Etapele tehnologice din zona de cultură, zona de incubare
    • Zona de fructificare
    • Cultura ciupercilor Pleurotus în cantoanele silvice
    • Cultura ciupercilor Pleurotus în grajduri dezafectate
    • Cultura ciupercilor Pleurotus în solarii
    • Cultura ciupercilor Pleurotus pe lemn
    • Factori ecologici în cultura ciupercii Pleurotus
    • Substratul de cultură – amestecul celulozic: reţete de amestec
    • Bolile, dăunătorii şi anomaliile ciupercii Pleurotus
    • Situaţii nefavorabile în desfăşurarea culturii ciupercii Pleurotus
    • Fluxul tehnologic
  • Anexă: cele mai raspândite ciuperci din flora spontană (scurtă descriere şi foto color)

 

 

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
montaj tapet
creare website
hormigon impreso madrid
mobilier scolar editura gunivascazare pensiune Sinaia
premium wordpress themes salon epilare iasi transport persoane germania romania web design Abu Dhabi
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords hormigon impreso madrid precio hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid precio creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn afterschool sector 2 Bucuresti