Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

MINUNATA CALATORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIAMINUNATA CALATORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA
Move your mouse over image or click to enlarge

» MINUNATA CALATORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA


12,00 Lei

ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 12 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 12 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,24 Lei.


MINUNATA CALATORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA

 

Autor(i): Selma Lagerlof
Editura:  ION CREANGA
Anul apariţiei: 1990
Pagini: 510 (14x21 cm)
Preţ: 12 Lei

 

 

Selma Lagerlof a fost prima femeie distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură. Aceasta este cunoscută cel mai bine pentru opera "Minunata călătorie a lui Nils Holgersson".

 


Selma Lagerlof (20 noiembrie 1858 - 16 martie 1940) a fost o scriitoare suedeză, prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Literatură (1909) și prima femeie membră a Academiei Suedeze (1914), potrivit Wikipedia.

Când avea trei ani, s-a trezit într-o dimineață cu un picior paralizat, maladie de care nu s-a vindecat complet niciodată. Din acest motiv, SELMA LAGERLOF nu a frecventat cursurile unei școli, ci a învățat acasă. De mică a citit mult, cărți de aventuri pline de fantezie, O mie și una de nopți, cărțile lui Walter Scott, povestirile lui Andersen.

Încă de la 15 ani, a început să scrie versuri (nereuște) și și-a propus să devină scriitoare. Dorința de a-și face o situație și starea economică precară a familiei a determinat-o, în 1881, să plece la Stockholm, unde a urmat un an cursurile unui liceu pentru fete și trei ani cursurile Școlii pedagogice. Din 1885 până în 1895, SELMA LAGERLOF a fost învățătoare într-o școală de fete la Landskrona. În această perioadă a scris "Gösta Berlings saga" (1891).

Cartea a fost foarte rece primită de critică; de exemplu Carl David af Wirsen face o recenzie nimicitoare. Faptul acesta se explică prin aceea că SELMA LAGERLOF, începând să scrie cartea, a simțit că nu se poate încadra în canoanele literare ale epocii, povestirile ei, atât de intim legate de copilărie și de adolescență, aveau nevoie de o libertate de expresie asemănătoare cu aceea a legendelor populare, aveau nevoie de aerul de saga, de libertate.

Abia la doi ani după apariția acestui "esec literar", un traducător danez a tălmăcit cartea în daneză și astfel "Gösta Berlings" a ajuns pe masa de lucru a lui Georg Brandes, cel mai autorizat critic literar din vremea sa, iar recenzia favorabilă a acestuia a adus consacrarea definitivă a cărții. În opera scriitoarei SELMA LAGERLOF predomină povestirea, legenda. Din motive didactice, scrie o carte de lecturi geografice despre Suedia, plină de amintiri istorice și de excelente descrieri ale pământului suedez. Micii sau marii cititori ai acestei cărți, nici nu-și imaginează că a fost scrisă pentru școala elementară. Cartea a fost tradusă în foarte multe limbi și este cea mai cunoscută lucrare a autoarei SELMA LAGERLOF: Nils Holgersson underbara resa genom Sverige (Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia) (1907).

Pentru deosebitele ei merite, SELMA LAGERLOF a primit titlul de Doctor Honoris Causa și a devenit membru al Academiei Suedeze (1914). În 1939, aceasta a salvat-o de la exterminarea de către regimul nazist pe scriitoarea germană Nelly Sachs, care s-a refugiat la Stockholm. SELMA LAGERLOF a decedat în 1940.

Romanul "Minunata călătorie a lui Nils Holgersson" al scriitoarei a fost publicat în două părți, în anii 1906 și 1907. Contextul în urma căruia a fost publicat romanul a fost o directivă a Asociației Naționale a Profesorilor în care se propunea scrierea unei cărți pentru școlile publice.

Cartea lui SELMA LAGERLOF este despre un tânăr băiat, Nils Holgersson, ale cărui "plăceri ieftine erau să mănânce și să doarmă, și după astea îi plăcea cel mai mult să facă pozne". Îi face mare plăcere să rănească animalele din ogradă. Micșorat de un pitic răzbunător, Nils Holgersson este nevoit să fugă de animalele din ogradă prinzându-se de gâtul unei gâște domestice care s-a alăturat unui stol de gâște sălbatice.  

Gâștele sălbatice, care nu sunt deloc mulțumite de faptul că un băiat și gâscă domestică li s-au alăturat, îi conduc pe cei doi într-o călătorie aventuroasă prin provinciile Suediei, observând în drumul lor caracteristicile naturale și resursele economice. De asemenea personajele și întamplările pe care le întalnește îl transformă într-un bărbat: gâsca domestica trebuie să demonstreze capacitatea de a zbura asemeni experimentatelor gâște sălbatice și Nils trebuie să le demonstreze găștelor că le va fi un companion folositor, în ciuda îndoielilor. De-a lungul călătoriei, Nils descoperă că dacă demonstrează că s-a schimbat în bine, piticul este dispus să-l readucă la dimensiunile inițiale.

Cartea "Minunata călătorie a lui Nils Holgersson" a fost ulterior transpusă într-un serial de televiziune. 

 

Cartea este in stare  buna, folosita.

 

 

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
gradinita sector 1
cazare pensiune Sinaia
premium wordpress themes salon epilare iasi transport persoane germania romania web design Abu Dhabi
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn afterschool sector 2 Bucuresti
avocat ploiesti