Despre noi   |   Livrare si returnare   |   Termeni si conditii   |   Contact
  • Total de plata
    0 lei
vezi cos

Categorii produse

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 Lei

Total 0,00 Lei

Finalizare comanda

GEWINN UND VERLUST de A.E. JOHANN

  • GEWINN UND VERLUST
  • ( 10,00 Lei )
    9,00 Lei
    Oferta Por Tiempo indefinido!!



Aboneaza-te la noutati !


Alte produse

» Toate produsele

» FRUCTE, LEGUME SI FLORI. METODE DE PRELUNGIRE A PASTRARII IN STARE PROASPATA. CONSERVE DE LEGUME SI FRUCTE de D. BECEANU






17,50 Lei





ATENŢIE: Ultimele bucaţi in stoc!

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 17 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 17 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,34 Lei.


 

FRUCTE, LEGUME SI FLORI. METODE DE PRELUNGIRE A PASTRARII IN STARE PROASPATA. CONSERVE DE LEGUME SI FRUCTE de D. BECEANU, A. CHIRA si I. PASCA

 

 

Pret: 17,50 LEI

 

DESCRIERE:

Consumul în stare proaspătă a fructelor şi a unora dintre legume, preparate culinare din legume proaspete şi o vază cu flori radiind prospeţime sunt ocazii ideale de valorificare a produselor horticole. Din păcate, însă, după recoltare, viaţa lor poate fi foarte scurtă. Există metode de prelungire a acesteia şi ele trebuie cunoscute. Conservele din fructe şi legume asigură o păstrare de durată deşi nu rămân intacte toate calităţile materiei prime din care provin. Totuşi, tehnologiile moderne de conservare reduc mult diferenţa.

 

EXTRAS:

PASTRAREA IN STARE PROASPATA A PRODUSELOR HORTICOLE

Pastrarea consta intr-un ansamblu de operatii efectuate pentru mentinerea calitatii produselor pe un anumit interval de timp, caracteristic fiecarei specii, in vederea prelungirii duratei de consum. Depozitarea este faza tehnologica de mentinere adapostita intr-un spatiu inchis, a produselor recoltate o anumita perioada de timp.

Capacitatea de pastrare este insusirea unui produs de a-si mentine calitatea dupa recoltare. Durata de pastrare este perioada in care produsul isi mentine calitatea proprie consumului in stare proaspata, in anumite conditii de mediu.

Pastrarea produselor horticole in stare proaspata poate fi:

- temporara (...)

- prelungita un interval de timp mai scurt sau mai lung (...)

 

Prepararea dulceturilor

Dulceturile se obtin prin fierberea fructelor in zahar si au aspect de fruct in sirop.

Fructele sortate, spalate si divizate (caise, piersici, guti) se amesteca cu zaharul fie ca atare, fie sub forma de sirop in care se lasa 2-3 pana la 24 ore. Fierberea dulcetii se va face in vase potrivite (dublul volumului ocupat de fructe si zahar) pentru ca, in timpul fierberii, se produce spuma, volumul creste si siropul va iesi din vas. Spre sfarsitul fierberii se adauga sarea de lamaie pentru a mari aciditatea produsului si a impiedica zaharisirea ulterioara. Fierberea se face mai intai la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Se amesteca usor in timpul fierberii, cu grija deoarece fructele trebuie sa ramana intregi.

Pentru a testa daca este gata dulceata, gospodina poate aplica mai multe metode:

a) se pune o lingurita de sirop de fructe pe o farfurie uscata, se raceste continutul si, daca siropul este legat se opreste fierberea;

b) se ia din cand in cand cratita de pe foc, ca sa se opreasca dulceata din fiert; daca fructele plutesc pana la fundul vasului (nu sunt ridicate toate la suprafata) si au un aspect lucios, unsuros (nu zemos), inseamna ca siropul este legat suficient;

c) sfarsitul fierberii dulcetii se incearca prin picurarea siropului cu o lingurita intr-un pahar cu apa rece, picaturi ce nu trebuie sa se destrame. Daca dulceata se fierbe prea mult, zaharul se va carameliza, va capata un gust de caramel si culoare maronie.

Cand dulceata este gata, se ia vasul de pe foc, se acopera cu un tifon umezit si bine stors, pentru ca vaporii sa se condenseze si sa impiedice formarea cristalelor de zahar la suprafata. Dupa ce s-a racorit, dulceata se toarna in borcane mici, se leaga cu celofan sau se acopera cu capace si se pastreaza in camari uscate si aerisite.

 

Cuprinsul cartii :

1. Pastrarea in stare proaspata a produselor horticole...9
2. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a capsunelor si a fructelor de arbusti fructiferi..26
3. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor drupacee (samburoase)...33
4. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor pomacee (semintoase)...44
5. Tehnologia de valorificare a nucilor...57
6. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a strugurilor de masa...64
7. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumelor solanacee (tomate, ardei, vinete)de la care se consuma fructele
8. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumilor curcubitacae (castraveti, pepeni, dovlecei)...84
9. Tehnologia valorificarii in stare proaspaat a legumelor de pastai (fasole, mazare, bame)...96
10. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a legumelro de frunze si a unor specii mai putin raspandite (salata, spanac, andive)...103
11. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a legumelor bulboase (ceapa, usturoi, praz)...118
12. Tehnologia valorificarii legumelor radacinoase (ridichi, morcovi, telina) in stare proaspata...137
13. Tehnologia de valorificare a tuberculilor de cartof...150
14. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumelor din grupa verzei...165
15. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a ciupercilor comestibile cultivate...177
16. Tehnologia de valorificare a florilor...181
17. Valorificarea produselor horticole subtropicale si tropicale (banana, citrice)...240
18. Tehnologia de valorificare a semintelor si materialului saditor horticole...246
19. Aspecte generale privind valorificarea prin prelucrare industriala a produselor horticole...264
20. Tehnologia produselor semiindustrializate din fructe...281
21. Tehnologia produselor semiindustrializate din legume...290
22. Tehnologii de deshidratare la produsele horticole...308
23. Tehnologii de concentrare...326
24. Tehnologia produselor pasteurizate si termosterilizate (apertizate)...345
25. Tehnologia conservarii produselor horticole prin congelare...374
26. Tehnologia bauturilor distilate din fructe...383
27. Valorificarea produselor horticole din "gama a IV-a"...392

 

 

400 PAGINI

EDITURA MAST

Dimensiuni : 13 x 20 cm

 

 

 

Nu sunt intrebari pentru acest produs.

» Produse din aceeasi categorie
Transport persoane Germania Romania montaj tapet
creare website
hormigon impreso madrid
mobilier scolar editura gunivascazare pensiune Sinaia
premium wordpress themes salon epilare iasi transport persoane germania romania web design Abu Dhabi
creare magazin online promovare site creare site web Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords hormigon impreso madrid precio hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid precio creare portal imobiliar creare portal stiri Butoaie din lemn Pavaj Beton amprentat